Na své cestě za kariérou. Z Londýna do Prahy
Pavel je původem z Ostravy, do Londýna se rozhodl vycestovat, aby zvýšil svou profesní zkušenost a naučil se dalším kulinářským novínkám.
Pavel pracoval v hotelu Hilton v Londýně a pak v restauraci, kde se učil i slavný televizní kuchař Gordon Ramsay. Dnes Pavel pracuje v pražské restauraci Alcron Praha, kde je majitelem Roman Paulus.
Pavel tvrdí, že špičkový kuchař nemá v Anglii na růžích ustláno a musí se hodně otáčet. Mnohokrát se člověk sáhne na dno, aby se pak posunul výše. Je to běžné v každém povolání, nebo je kuchařina něčím zvláštní?
Jsem ročník, který ještě stihnul vojnu a připomíná mi to vojenskou drezuru. Ztotožňuji se s Pavlovými slovy, když si vzpomenu na své předešlé zaměstnání, ať šlo o manažera v obchodě s oblečením v ČR nebo bankéře v Manchesteru, všude je to stejné.
Pokud člověk chce jít výše, musí nabídnout více, než průměrný zaměstnanec a často pracovat přesčasy zadarmo a dělat práci, která se může mnohým zdát podřadná nebo navíc mimo jejich popis práce. Zdá se, že toto pravidlo platí jak doma v Čechách tak i ve světě.
To je podle mě rozdíl mezi těmi, kteří to dotáhnou dále a těmi, kteří jen dělají svou práci. Příběh Pavla je proto inspirativní a je chvályhodné, co ve svých 21 letech už stihnul zažít a jak daleko to zatím dotáhl. Přeji všem, kdo se vydal na svou cestu, hodně úspěchu.
Nepřehlédni tato důležitá videa a články:
Život daleko od domova je podle Martiny skvělý >>
Jak se nakupuje nemovitost v Anglii >>
Adam Wojnar
Líbí se ti článek? Podpoř nás:
Přečtěte si další rady a tipy z kategorie Život v Anglii.